Nepal Trip 2014 Day 3

今日要搭內陸機去另一個叫Chitwan既地方,係Nepal既一個national park。

一早便到機場check in,加德滿都domestic terminal 裝修十分簡單有d似直通巴士站,連broading pass也相當簡單。

今次搭既係buddha air 既atr72,機程半個鍾多d,機上有小食供應,食小小野好快就到lu

由於Nepal天氣關係,航班經常延誤,呢程機delay左個幾鐘,圖中punk頭男子一落機便怒火沖沖咁走左。

其實delay 個幾鐘算好了,我地回程個時delay更加耐足足3小時。

chitwan 呢個機場更簡單,拎行李好似搭巴士個d咁。

今次揀左hotel seven stars,一早已book 定酒店車接送,返酒店check in 好便在酒店食個lunch,係chitwan既酒店通常都係全包形式,有2,3,4日俾你揀,而我地就揀左3日2夜。

食過簡單既lunch就出發下午既行程啦。

首先就參觀下當地人村落既生活,佢地d屋全部係用曬乾既牛屎建成,但係一d味都無架。

村民既生活都係自給自足,食既都係自己養自已種。

黃昏時便去附近一條河,beer 一beer睇日落。

睇完日落就去睇民俗舞,個part 人扮孔雀都幾funny架。

又係係酒店食過晚餐就返房休息啦

 

Write a comment

Comments: 0